Rólam

Juhász AlizLakberendezőként és emberként is úgy gondolom, az a legfontosabb, hogy a kezünk munkájaként létrejött változás szebbé, jobbá, különlegesebbé tegye a világot, világunkat, hogy az általunk teremtett környezetben jól érezhessük magunkat.

A Megrendelő egyéni ízlését, igényeit messzemenően figyelembe véve tervezek, aprólékos gonddal ügyelve minden részletre. A valóban élhető, funkcionálisan jól működő belső terek kialakítására törekszem. Fontosnak tartom a környezettudatos- és az értékőrző szemléletet, a régi bútorok felújítását, újrahasznosítását és ezek esztétikus beillesztését az újonnan kialakított enteriőrökbe. Munkáim során kiemelt szempont, hogy amit tervezek, az ne csak szép legyen, hanem működjön és használható legyen azért, hogy akinek tervezek, azt mondja: pont erre van szükségem, pont így képzeltem el.

Egy jól megtervezett, átgondolt otthonban kényelmesebb az élet és természetes elvárás, hogy mindennek és mindenkinek legyen helye. Az, hogy jó érzés legyen belépni egy lakásba, esztétikus legyen, nyugalmat, biztonságot sugározzon összetett feladat. Az ügyfeleim általában azért elégedettek velem, mert úgy tervezek, hogy a végeredmény használhatóbb, ötletesebb legyen az eredetileg megálmodottnál. A precizitás, az igényfelméréstől a látványtervezésen át a kiviteli tervekig, mindenhol jelen van a munkáim során. Tervezéskor nem csak egymás mellé pakolom a bútorokat, hanem azt is átgondolom, mi kerül majd bele, lesz-e elég helye mindennek, hiszen egy adott helyiség különállóan és az otthon egységében nézve is működőképes kell, hogy legyen.

„Az Év Pályakezdő Lakberendezője – 2012”

2015     Lakberendező Mesterkurzus, Junior Art Center, Budapest

2011. okl. lakberendező (OKJ), Junior Art Center, Budapest

2000. okl. biológus (mikrobiológus) és angol-magyar szakfordító, DE TTK, Debrecen